Sådan sparer du flere penge på el

Spar penge på el med/uden en elektriker.

Spar penge på el med/uden en elektriker.

Hvis du spørger danskere, om de har lyst til at spare penge på el, vil de fleste svare ja. Alligevel er der mange, der ikke får gjort noget ved sagen. Det kan have flere årsager. Nogle er måske bare dovne, når det kommer til stykket, mens andre simpelthen ikke ved, hvor de skal starte. For hvad kan man gøre, hvis man ønsker at spare penge på el? Og hvor meget, kan man egentlig spare? Er man ikke elektriker kan det være svært at se mulighederne, selvom de er lige for næsen af en. Denne guide hjælper dig til at finde ud af, hvordan og hvor i din bolig du kan spare mange penge på din el-regning hvert eneste år.

Sådan sparer du penge på el i din bolig

Der findes flere gode råd til, hvordan du kan spare flere penge på el i din dagligdag. Der er mange steder, hvor du kan sætte ind. Og det gode er, at det meste handler om (dårlige) vaner:

  • Du kan spare mange penge, hvis du slukker for kontakten på dit TV i stedet for at lade det stå på standby. For selvom at apparaterne er blevet mere energivenlige, så har vi fået flere, og derfor bruger de stadig meget el.
  • Køleskabet er et af de sværere tilfælde, fordi det hele tiden skal stå tændt. Der er dog stadig ting, man kan gøre. Ved at fastholde køleskabstemperaturen på 5 grader og fryseren på -18 sørger man for, at forbruget bliver på et minimum.
  • Gør brug af LED-pærer i stedet for dine nuværende. Over tid er det en løsning, der kan spare dig 500 kr. pr. pærer, fordi strømforbruget er så markant lavere.
  • Kontakt en elektriker for at få flere råd til hvordan du kan spare penge på dine nuværende el-installationer.

Husk at holde øje med dit elforbrug, så du kan slå ned på uregelmæssigheder, hvis de opstår. Det kan være penge værd at have styr på sin el. Vil du tage skridtet videre kan du også konsultere med en elektriker eller el-installatør om mulighederne for at effektivisere eller modernisere dine el-installationer. Dette kan f.eks. være igennem solceller, tidsindstillede kontakter, IHC-styring eller noget helt fjerde. Kontakt altid en elektriker med speciale i el-tjek indenfor en bred vifte af el-installationer. Så er du sikker på at du får den bedste løsning og rådgivning på området. Du kan også finde flere gode råd om el hos Sikkerhedsstyrelsen.

Vil du dele denne artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Udgivet i El