Sådan giver du dit eternittag en tagrensning

Giv dit eternittag en effektiv tagrensning, sådan gør du.

Gamle eternittage kan udlede asbestfibre ved tagrensning med højtryk.

Eternittage er et af de mest populære tage herhjemme, og derfor er der mange danskere, der hvert år bestiller en tagrensning af netop sådan et tag. Tage er nemlig bare pænest, når de er nye eller når de er blevet renset. Man kan dog ikke holde et eternittag pænt året rundt, for der vil altid samle sig snavs og alger, når der er tale om tage. Specielt herhjemme har vi et meget omskifteligt vejr, hvilket betyder, at jord, sand, alger og andet snavs slider på vores tage året rundt. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre på egen hånd, når det kommer til at holde et eternittag pænt og præsentabelt.

Sådan giver du dit eternittag en tagrensning på egen hånd

Der er flere gode råd, du kan følge, når du skal give dit tag derhjemme en tagrensning:

  • Start med at blande det valgte rensemiddel til eternittaget som angivet på emballagen af det produkt, du har valgt. Husk på, at det er vigtigt at følge instrukserne klinisk, for at få den bedste tagrensning.
  • Brug en højtryksrenser til at sprøjte midlet ud på taget. Dette foregår ved lavt tryk, og derfor er der ingen problemer i at anvende en højtryksrenser. Husk på, at hvis taget er over 20 år gammelt, må du aldrig bruge en højtryksrenser til at rense taget med. Dette kan simpelhen frigive sundhedsskadelige asbestfibre.
  • Når du har givet rensemidlet tid til at arbejde med taget, skal du fjerne de sidste rester fra eternitpladerne.
  • Brug en tagstige, når du skal op på taget for at fjerne det sidste snavs og skidt. Du kan eventuelt også benytte dig af en teleskopstang, der gør arbejdet væsentligt nemmere.

Du har altså mulighed for selv at udføre en tagrensning af dit eternittag, hvis du ønsker det. Hvis dit eternittag er meget langt fra jorden kan det være sværere at komme til uden det rigtige værktøj. I dette tilfælde kan du forhøre dig hos et lokalt tagrensning-firma med speciale i eternittage. På den måde kan du også bedre vurdere, om du kan gøre det selv eller skal have hjælp udefra.

Søger du hjælp til tagrensning af dit eternittag så besøg www.algeteknik.dk/algebehandling-tag-odense-fyn

Vil du dele denne artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Udgivet i Bolig