Få en bedre nattesøvn med den rigtige seng

Seng med boxmadras for god komfort om natten.Der findes rigtigt mange forskellige sengetyper på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken seng der er den rigtige for dig. Valget af seng bliver heller ikke nemmere af, at en god nattesøvn er helt essentielt for, at vi fungerer ordentligt i hverdagen. Hvis du, ligesom mange andre, er forvirret over det store udbud af senge, kan du orientere dig i denne guide, som belyser fordele og ulemper ved nogle af de mest almindelige sengetyper og giver dig generelle tips og tricks, som kan være nyttige i udvælgelsesprocessen.

Vælg en elevationsseng for maksimal komfort

Flere og flere danskere skifter de mere traditionelle senge ud med elevationssenge, og det er der mange gode grunde til. I en elevationsseng kan hovedgærdet og fodenden hæves og sænkes, og dette betyder, at du kan give sengen præcis den indstilling, der giver dig den bedste nattesøvn. Hæve- og sænkefunktionen er ikke kun gavnlig, når du sover, men også hvis du holder af at læse en bog, arbejde ved computeren eller se TV, mens du sidder/ligger i sengen.

Som med alle andre senge er det vigtigt, at gør dig nogle overvejelser omkring hårdhed. Læs mere herom i guidens sidste afsnit.

God nattesøvn med en stilfuld boxmadras

Boxmadrassen er en anden meget populær sengetype. Sengen består i al sin enkelhed af en boxmadras og en solid træramme, og denne minimalistiske stil er et efterspurgt look i mange moderne soveværelser.

Boxmadrasser er meget behagelige – bl.a. på grund af strategisk placerede komfortzoner, som er skabt til at støtte din krop på den bedst mulige måde. Når du ligger ned er din kropsvægt ikke fordelt ligeligt, og det er komfortzonerne med til at kompensere for. Alle mennesker er selvfølgelig forskellige, men for de fleste vil det være anbefalelsesværdigt at gå efter en boxmadras med 5-7 komfortzoner.

Også polstringen har stor betydning for din boxmadras’ komfort. Blandt de mest populære polstring-typer er memory-skum og latex, som begge former sig efter din krop for maksimal komfort. Memory-skum kan have svært ved at aflede varmen, så hvis du generelt har det varmt, bør du muligvis gå efter en boxmadras med visco/latex-polstring for lidt mere komfort om natten.

Sammensæt din egen kontinentalseng

Den sidste sengetype, der skal nævnes, er en kontinentalseng. Kontinentalsengen minder om en boxmadras, men den adskiller sig fra boxmadrassen, idet den består af tre komfortlag – i bunden en boxmadras eller en polstret ramme, midterst en springmadras eller en skummadras, og øverst en topmadras. Denne tredelte opbygning giver dig rig mulighed for at sammensætte den seng, der passer til lige præcis dig, og dermed kan en kontinentalseng være vejen til den perfekte nattesøvn. Kontinentalsengens tre lag betyder i de fleste tilfælde også, at den er lidt højere end de fleste senge og derfor nemmere at komme ud af. Også kontinentalsengen kræver overvejelser omkring polstring, hårdhed og antal af komfortzoner.

Hav fokus på sengens hårdhed

Når du skal købe seng, skal du, udover valget af sengetype, også tænke over sengens hårdhed, som har stor betydning for den samlede komfort. Alle mennesker er forskellige – nogle kan godt lide bløde senge, mens andre er mere til faste seng. Dog siger en tommelfingerregel, at personer, der vejer mere end 75 kg. med fordel kan vælge en hård seng, mens personer på under 75 kg. kan vælge en medium hård seng. Det vigtige er dog, at du tager dig god tid, når du prøver senge i butikken. Hvis du kun mærker overfladisk på sengene, vil blødere senge typisk føles mere behagelige, end de er, når man sover i dem hver eneste nat. Prøv også din seng i kombination med topmadrasser i forskellige tykkelser og af forskelligt materiale for at finde frem til den helt rigtige seng. Vil du have mere inspiration til senge, så kan du også kigge her.

Vil du dele denne artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Udgivet i Bolig