Algebehandling – sådan fjerner du alger fra tag og træværk

Algebehandling af træværk på terrasse.

Algebehandling af terrasse med træbjælker.

Mange danskere finder dem ofte fortvivlede hvert eneste forår, når de indser, at boligen har brug for en algebehandling. Det er nemlig virkeligheden for rigtig mange danske boligejere. Vejret og klimaet i Danmark betyder, at algerne har de bedste betingelser for at vokse og formere sig. Det er specielt skyggeliggende overflader, der er i fare for at blive ramt af alger. Solen udtørrer nemlig den grønne belægning, hvis strålerne kan nå frem. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre, hvis din bolig er blevet mere eller mindre overtaget af de irriterende alger.

Derfor er en algebehandling svaret mod alger på dit tag og træværk

Der er flere og mange forskellige metoder, du kan vælge i mellem, når du skal i kamp mod de grønne alger, som ofte finder vej til tage, fliser, facader og træværk hos rigtig mange husstande. Hvis man ikke bekæmper problemet i tide, kan de gøre varige skader på den overflade som de sætter sig på. Derfor anbefaler vi følgende metoder:

Håndkraft eller mekanisk algerens

Det første du kan gøre, er at give det et skud med en hård børste og rindende vand. Hvis tilfældet er mindre slemt, er det nogle gange nok. Og på den måde sikrer du dig, at du ikke forvalter skade på miljøet. Hvis algerne har siddet i længere tid, så kan det være svært at komme problemet til livs med håndkraft. Alternativt kan man vælge en mekanisk algebehandling med en højtryksrenser der ofte er langt mere effektivt. Pas dog på ikke at forvalte skade på den overflade du forsøger at rense.

Brug evt. et algemiddel i din algerens

Du kan også anvende algebehandlingsmidler i din algerens, hvis du føler behovet. Vær opmærksom på, at algemidlet skal være godkendt for at det må bruges i praksis. Læs derfor på etiketten hvorvidt det er lovligt og hvordan det skal bruges i praksis. Hvis du er i tvivl så kan du altid kontakte Miljøstyrelsen, for at høre hvorvidt det må bruges.

Det er altid en god idé at overveje, om det er nødvendigt at fjerne algerne med en algebehandling. Nogle boligejere mener, at algerne kan være pæne men omvendt kan de også gøre stor skade og forårsage unødig slid på tag, fliser, facader eller træværk. Hvis du alligevel beslutter dig for at gå i krig, så sørg for at gå skånsomt til værks. Du kan selvfølgelig også hyre et firma til at udføre jobbet hvis du ikke føler dig helt tryg ved arbejdet. Held og lykke med din algerens!

Vil du dele denne artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Udgivet i Bolig